Luminita de seara

luminita_plantaLuminita, este o planta originara din America de Nord, fiind insa foarte raspandita si in Europa. Este cunoscuta in special pentru utilitatea pe care o are in industria cosmetica, datorita efectelor benefice asupra pielii.

Numele plantei, luminita,  sau luminita de seara, este dat de florile mari, galbene care se deschid numai la lasarea intunericului.
De la luminita se folosesc in scop terapeutic numai semintele, acestea fiind continute de ordinul sutelor in fructele plantei.  Din aceste seminte se extrage uleiul esential de luminita, care este  foarte bogat in acizi grasi. Desi mai contin si fibre, proteine sau minerale, semintele sunt folosite in industria farmaceutica pentru acest ulei.

Uleiul esential de luminita, se administreaza sub forma de capsule si are proprietatea de a controla secretia de sebum de la nivelul epidermei, fiind astfel un remediu naturist eficient in tratarea acneei.  Pe langa tratarea acneei, luminita mai are si alte efecte benefice asupra pielii, fiind  folosita in tratarea  imbatranirii pielii, careia ii confera suplete si elasticitate. Totodata luminita poate preveni si caderea parului.

Datorita proprietatilor uleiului esential, luminita este un remediu natural eficient in tratarea sindromului premenstrual, ajutand la reglarea actiunii hormonilor estrogeni din organism.

Luminita se administreaza intern, sub forma de capsule cu ulei, administrarea acestora fiind insa contraindicata pe perioada  sarcinii si alaptarii

2 thoughts on “Luminita de seara

  1. Pingback: Acneea - tratamente naturiste | Totul despre plante si ceaiuri

  2. Pingback: Ceaiuri si plante in timpul sarcinii | Totul despre plante si ceaiuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>