Salvia in retetele de frumusete si tinerete


Daca vrei sa te simti in forma dupa stresul cotidian, salvia iti vine in ajutor. Pentru revigorarea organismului se fac bai cu aproximativ 5 litri de ceai de salvie (decoct combinat de salvie) la o cada de apa, de doua ori pe saptamana. Prin baile de salvie se aduce organismul la o stare de sanatate psihica excelenta prin tonus psihic si vioiciune, inlaturand oboseala si stresul acumulat.
Salvia vine si in ajutorul tenului cu pori dilatati,patat, ofilit. Se fac spalaturi, in fiecare dimineata si seara, cu ceai de salvie(decoct combinat de salvie), iar suplimentar, se pune pe obraji, seara, o compresa cu acest ceai si se tine timp de un sfert de ora.

Vrei dinti albi si stralucitori? Freaca dintii cu frunze de slavie si acestia vor deveni albi si stralucitori.

Culorea naturala a parului si stralucirea parului este pastrata cu ajutorul salviei prin clatirea cu ceai de salvie(decoct combinat de salvie) dupa spalatul obisnuit cu sampon. In cazul parului negru se recomanda clatirea cu ceai negru si salvie combinat in proportii egale. Salvia da rezultate bune si in cazul parului carunt pe care il intareste si ii inchide culoarea.

Acum ca am vorbit de frumusete fizica ce spuneti de efectele frumusetii psihice pe care le vom enumera mai jos? Un corp frumos pe exterior este completat de frumusetea interioara, psihica si cognitiva.

Se stie inca din evul mediu de efectele intineritoare ale salviei, aceasta ajutand mai ales la mentinerea nealterata a facultatilor intelectuale si emotionale pana la varste inaintate.

In urma unor studii recente s-au pus in evidenta urmatoarele:

– salvia ajuta la mentinerea tineretii celulelor din care este formata scoarta cerebrala  datorita   efectlui sau antioxidant)
– salvia actioneaza asupra receptorilor unor hormoni importanti responsabili pentru tineretea organismului.
– salvia inhiba formarea unor enzime care blocheaza procese foarte importante la nivelul creierului ca: memorarea, asocierea, sinteza.

In urma descoperirilor recente salvia actioneaza printr-un mecanism similar  in cazul tratamentelor de Alzheimer-ului.

Se administreaza de 4 ori pe zi cate o lingurita de tinctura de salvie care are efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilitatii, a proceselor de degradare ce apar la nivelul sistemului nervos central, odata cu inaintarea in varsta.
Printre alte efecte ale salviei se numara stimularea capacitatii de memorare, favorizarea activitatii intelectuale si imbunatatirea performantelor intelectuale, atat la cei in varsta, cat si la tineri. Primele rezultate ale salviei  dau roade dupa patru saptamani de administrare constanta. Un tratament complet dureaza intre 2 si 3 luni, acesta putand fi facut de 3 ori pe an.

 

Poti comanda aici un ceai de salvie

One thought on “Salvia in retetele de frumusete si tinerete

 1. Pe langa efectele foarte benefice ale salviei prezentate mai sus, as recomanda si 2 produse:

  B*** R****
  http://*******.html
  Contine frunze de zmeura si fragi, petale de flori de musetel si salvie de gradina, nalba. Provine dintr-o plantatie controlata strict biologic.

  B** S****
  http://*******.html
  Ceai delicios de salvie, recolta din Albania controlata strict biologic.

  Le recomand cu placere.
  Silviu B. (comerciant de ceaiuri)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>